Nye Deichmanske bibliotek, Oslo kommunes hovedbibliotek, vil om noen få år fremstå i nytt bygg mellom hotel Opera og Operaen. Bruksmønstrene har endret seg vesentlig de siste årene. Dette omtales bl.a. som «et paradigmeskifte for bibliotektjenester».

bjr101

Illustrasjon: Atelier Oslo og Lund Hagem Arkitekter.

I tråd med de nye behovene og ønskene er Deichman i gang med omstilling og videreutvikling av sine tjenester. Biblioteket er i utvikling fra å være en tradisjonell utlånsvirksomhet til å bli et kulturelt samlingspunkt i hovedstaden. Mulighetene er ekstra gode når det nå bygges en ny spesialtilpasset bygning som skal gi rom for bibliotektjenestene «i de neste hundre år». Det nye biblioteket vil romme både kinosal, restaurant, bar, lounge med magasiner i tillegg til bøker, lesesal og arbeidsrom.

A-2 bistår med analyse av dagens organisasjon og tjenester. Basert på denne analysen skal vi sammen med Biblioteket utarbeide ny organisasjonsmodell for det nye hovedbiblioteket med beskrivelse av tjenester og arbeidsprosesser. A-2 har også tidligere bistått Kulturetaten i Oslo med rådgivning til endring i organisering av stab og støttefunksjoner.bjr102

Ønsker du å lese mer om nye Deichmanske bibliotek klikk: her

Facebooklinkedininstagrammail

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.