Vi gratulerer Statens vegvesen
med nytt motorvognregister
Fredag 17. mars 2020 erstattet Statens vegvesen det gamle motorvognregisteret fra 1981. System var den eldste IKT-løsningen hos Statens vegvesen, og bygger på en utdatert teknologisk løsning. Det håndterte mer enn 100 millioner transaksjoner i året gjennom dette registeret. Den nye løsningen er fremtidsrettet og moderne, og skal tilrettelegge for at Statens vegvesen effektivt kan levere sentrale tjenester innen kjøretøyområdet.
Les pressemeldingen fra Statens vegvesen her: Nytt, moderne og framtidsrettet motorvognregister på plass
Nye Autosys kjøretøy:
- I det gamle kjøretøyregisteret ligger det nå ti millioner kjøretøy, i tillegg til funksjonalitet som godkjenning og registrering av kjøretøy og betalingsløsninger for saksbehandlere på trafikkstasjoner og hos kjøretøyforhandlere.
- Kjøretøyregisteret er også basis for selvbetjeningsløsninger for markedet forøvrig.
- Utskiftningen går ut på å skifte ut stormaskin-teknologien med mange applikasjoner og grensesnitt. Dette skal muliggjøre en multikanalløsning som skal gjøre det lettere å kommunisere med andre etater og systemer, som i praksis skal bety frigjort tid for brukere og saksbehandlere.
- Registrering av nye og bruktimporterte kjøretøy skal gå sømløst, og eierskifter skal kunne signeres og godkjennes elektronisk.
- Politiet, Skatteetaten og Trafikkforsikringsforeningen vil kunne gjøre oppslag på kjøretøy og sikre at alle kjøretøy er i forsvarlig stand, forsikret og at avgifter er betalt.
- «Autosys’ kjøretøydel håndterer viktige lovverk og sender bilavgiftene til statskassa. Hvor komplekst det er kan best beskrives ved at systemet må takle opptil 15 000 måter å kombinere opplysninger om kjøretøy på», skrev Johannessen i en kommentar i fjor.
Kilde: Statens vegvesen.

Ekstern kvalitetssikring av A-2
Prosjektet totalt sett er et av de største SCRUM-prosjektene i offentlig sektor, og kvalitetssikringen av Autosys Kjøretøy har så langt særlig vært rettet inn mot planlegging, estimering, styring, anskaffelse, håndtering av kontrakt (PS2000 SOL) og metodebruk. Formålet med kvalitetssikringen er å sikre at kostnad, fremdrift og kvalitet i leveranser er i tråd med planer og overordnede mål for prosjektet, samt samsvarer med vegvesenets egne retningslinjer.
A-2s leveranser til Statens vegvesen baserer seg på en god og velprøvde metodisk tilnærming for kvalitetssikring og et team med meget lang erfaring og dyp kompetanse fra tilsvarende oppgaver. Kvalitetssikringen består av løpende dialog med prosjektet og styringsgruppen gjennom deltakelse i styringsgruppemøter, samtaler og intervjuer med sentrale personer i prosjektet, deltakelse i sentrale møter i prosjektledelsen, periodiske gjennomganger hvor det overordnede risikobildet for prosjektet blir gjennomgått.
I tillegg vil det komme egne kvalitetsgjennomganger for deler av prosjektet og prosjektstyringen. Slike gjennomganger vil typisk se på estimering, kontraktetterlevelse, fremdriftsmåling og rapportering, test og testprosedyrer, osv.
Kontaktinformasjon
A-2 Norge AS
Tlf: +47 22 55 04 77
post@a-2.no
Drammensveien 173, 0277 Oslo
Inngang Drammensveien 175
Postboks 468 Skøyen, 0213 Oslo