Det er viktigere enn noensinne å kunne respondere raskt på nye trusler mot folkehelsen, verifisere effekten av nye kostbare behandlingsmetoder og utnytte et stadig større tilfang av informasjon som grunnlag for diagnostisering og behandling.

Det er tre store barrierer som imidlertid må overvinnes for å få ut potensialet i en stadig voksende mengde helsedata:

  • Personvern
  • Modernisering av IT-systemene
  • Globale standarder for kodifisering av helseinformasjon

A-2 har omfattende erfaring og kompetanse fra helse- og omsorgsektoren på alle disse tre områdene, og har som strategi å videreutvikle kompetanse i takt med utviklingen som vil komme. 

Et område av spesiell interesse er standardisert kodifisering av helseinformasjon der SNOMED CT kanskje er den mest lovende standarden. For å få bedre forståelse av kraften i standardisert koding gir denne videoen fra Direktoratet for e-helse en fin innføring. A-2 Norge er dypt involvert i dette arbeidet.

SNOMED CT er en standardisert og maskinlesbar medisinsk terminologi. Terminologien består av koder, termer, synonymer og definisjoner som brukes i klinisk dokumentasjon og rapportering. Kilde: https://ehelse.no/kodeverk/snomed-ct

Les Direktoratet for e-helse sitt innlegg om prøveprosjekt med praktisk bruk av SNOMED CT i et elektronisk pasientjournalsystem (EPJ) for tannleger.

A-2 har i lang tid jobbet innen en lang rekke områder i helsesektoren og har opparbeidet betydelig erfaring i sektorens utfordringer og utviklingstrekk.
Vi har jobber med mange forskjellige oppgaver som fornying av IT-systemer, utredning av bruk av kunstig intelligens i helsesektoren, tilrettelegging for bruk av SNOMED CT samt en rekke andre oppgaver.
Facebooklinkedininstagrammail

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.