Det er viktigere enn noensinne å kunne respondere raskt på nye trusler mot folkehelsen, verifisere effekten av nye kostbare behandlingsmetoder og utnytte et stadig større tilfang av informasjon som grunnlag for diagnostisering og behandling.
iStock-bymuratdeniz

Det er tre store barrierer som imidlertid må overvinnes for å få ut potensialet i en stadig voksende mengde helsedata:

  • Personvern
  • Modernisering av IT-systemene
  • Globale standarder for kodifisering av helseinformasjon

A-2 har omfattende erfaring og kompetanse fra helse- og omsorgsektoren på alle disse tre områdene, og har som strategi å videreutvikle kompetanse i takt med utviklingen som vil komme. 

Et område av spesiell interesse er standardisert kodifisering av helseinformasjon der SNOMED CT kanskje er den mest lovende standarden. For å få bedre forståelse av kraften i standardisert koding gir denne videoen fra Direktoratet for e-helse en fin innføring. A-2 Norge er dypt involvert i dette arbeidet.

SNOMED CT er en standardisert og maskinlesbar medisinsk terminologi. Terminologien består av koder, termer, synonymer og definisjoner som brukes i klinisk dokumentasjon og rapportering. Kilde: https://ehelse.no/kodeverk/snomed-ct

Les Direktoratet for e-helse sitt innlegg om prøveprosjekt med praktisk bruk av SNOMED CT i et elektronisk pasientjournalsystem (EPJ) for tannleger.

A-2 har i lang tid jobbet innen en lang rekke områder i helsesektoren og har opparbeidet betydelig erfaring i sektorens utfordringer og utviklingstrekk.
Vi har jobber med mange forskjellige oppgaver som fornying av IT-systemer, utredning av bruk av kunstig intelligens i helsesektoren, tilrettelegging for bruk av SNOMED CT samt en rekke andre oppgaver.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.