Digitaliseringen av offentlig sektor er i full gang. Alle i Norge er berørt av NAV på ett eller annet tidspunkt. Nå er den siste delen av sykmeldingen – søknaden om sykepenger – digitalisert og hele sykmeldingsprosessen kan være papirfri og digitalt tilgjengelig for alle.

A-2 har bistått NAV i opprettelsen og gjennomføring av Prosjekt for digitalisering av sykefravær (DigiSYFO). Prosjektets to formål er å digitalisere brukerreisen for alle aktørgrupper (sykmelder, sykmeldt, arbeidsgiver og NAV-veiledere) samt effektivisere utviklings-prosessen i NAV ved utprøving av en smidig utviklingsmetodikk. Prosjektet har levert en helt ny digital informasjonsutveksling om sykmeldingen og oppfølgingsarbeidet. Prosjektet har vist at det er mulig å levere nyttig funksjonalitet på svært kort tid fra idé til produksjonssetting.

NAV

Prosjektet er tverrfaglig sammensatt og har hentet inspirasjon fra ulike smidige tilnærminger som Gartner Modus 2, PRINCE2 Agile og SCRUM.

A-2 har bidratt med kompetanse på forretningsarkitektur, tjenestedesign med EGGS design AS, konseptutvikling av digitale tiltakspakker og løpende prosjektledelse.

 

Jobber du med HR eller lønn?

Viktig melding til deg. Alle arbeidsgivere i hele landet må gjøre seg klare for å motta digitale sykmeldinger og søknader. Les mer på NAV sin side: Digital sykmelding – informasjon til arbeidsgivere

 

Arbeidstaker – digital sykmelding

Se video fra NAV om hvordan dette fungerer for deg: Slik sendes den digitale sykmeldingen til arbeidsgiveren

Facebooklinkedininstagrammail

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.