Hva kjennetegner en god og framtidsrettet arbeidsplass?

Hva kjennetegner en god og framtidsrettet arbeidsplass?

Arbeidslivet i de fleste bransjer har gjennomgått store forandringer de siste tiårene, og det er ingen grunn til å tro at denne utviklingen vil stoppe opp.

Innlegg av: Sigurd Skjæveland daglig leder i A-2, først publisert i Utdanning og jobb

En av de store endringene er tilgangen på stadig bedre utdannet arbeidskraft. Dette er folk som både har høye forventninger til arbeidslivet og som har lært seg å stille krav til arbeidsgiverne. Samtidig har konkurransen om de beste hodene blitt stadig hardere ettersom samfunnet blir mer komplisert, og teknologiutviklingen tilbyr stadig flere muligheter. Da blir det store spørsmålet hvordan man skal tiltrekke seg denne godt kvalifiserte arbeidskraften, hvorledes nyttiggjøre seg dem på best mulig måte og hvorledes kan man holde på dem over tid?

Kunnskap og kunnskapsforvaltning blir fort nøkkelbegreper

De best kvalifiserte er blitt best nettopp fordi de er dypt interessert i kunnskap samt å videreutvikle denne kunnskapen. Derfor er det avgjørende å kunne tilby dem et fagmiljø som gir dem denne muligheten. Det vil også være viktig å gi dem rom til å utfolde seg og kunne benytte sin kunnskap i praksis. Solid erfaring må bygges gjennom forskjellige arbeidsoppgaver i krevende miljøer. Alt dette er ikke enkelt å få til i praksis. De fleste virksomheter er ofte fastlåst til mer eller mindre rigide strukturer og byråkratiske styringsprosesser. Er man ansatt i et virksomhetsområde, er det som regel begrenset hvor mye arbeidsoppgavene vil variere og hvor tungt fagmiljø det er mulig å bygge opp.

A-2 – et rådgivende konsulentselskap

Vi har lagt stor vekt på fagutvikling og fleksibilitet. Ingen av våre cirka 55 ansatte er ansatt i noen av de fem markedsområdene som A-2 er inndelt i. Alle konsulentene kan fordeles på oppdrag etter kompetanse, med vekt på den enkeltes ønske og motivasjon.

På A-2 sin kundeliste står mange av de ledende offentlige og private virksomhetene i Norge, slik at det er rik mulighet for å få prøvd seg på nye og krevende oppgaver. Til støtte for slike oppgaver finnes et svært erfarent og kompetent fagmiljø som blir oppfordret til og belønnet for å støtte og hjelpe hverandre. Lederstrukturen er helt flat og teambasert med vekt på raske beslutninger. All styring og oppfølging er basert på frihet under ansvar (tillitsbasert ledelse).

A-2 legger også vekt på et tverrfaglig miljø som dekker alle sider ved en digital transformasjon fra strategi, styring, organisasjon og endringsledelse, til rådgivning i anvendelse av IT. Derfor er ingen av våre ansatte låst til noen av våre fire faggrupper som skal ivareta en kontinuerlig videreutvikling av fagkompetansen. Alle konsulenter i A-2 har utdannelse på masternivå, og fire ansatte har i tillegg en doktorgrad. Dessuten må alle konsulentene ha erfaring med krevende utviklingsoppgaver og være interessert i videre fag- og erfaringsutvikling.

Bistand til å lykkes med digital transformasjon?

A-2 har lang erfaring, kompetanse og tjenester som kan hjelpe både offentlige og private virksomheter til å lykkes. Vi leverer uavhengig rådgivning innen digital transformasjon, og kombinerer teknologikompetanse, bransjeinnsikt og virksomhetsforståelse i våre oppdrag. Vi skaper verdier hos våre kunder og for samfunnet gjennom innovativ tjenesteyting og organisatorisk nytenking.

Ta gjerne kontakt med Sigurd Skjæveland eller på post@a-2.no. 

Sigurd er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole. Han etablerte A-2 Norge i 2003, og er i dag partner og daglig leder. Før Sigurd etablerte A-2 jobbet han i Accenture i nitten år, hvorav de siste ti årene som partner.

Sigurd har en omfattende konsulenterfaring fra store og kompliserte prosjekter i offentlig sektor. Hans kompetanseområder er kvalitetssikring og ledelsesrådgivning, prosjekt-planlegging, prosjektledelse og prosjektgjennomføring, endringsprosesser og -ledelse, anskaffelser og utvikling av styringssystemer.