Når bør du vurdere Low-Code/No-Code?

Drømmer du om å erstatte omfattende og kostbar programmering med kraftige verktøy som gjør systemutviklingen til en lek?
Da er du ikke den første. Det har gjennom IT-historien heller ikke manglet på leverandører som har ment at de kan oppfylle en slik drøm.

I 2021 kalles disse verktøyene Low-Code/No-Code, i betydningen at du kan utvikle IT-systemer med lite eller ingen tradisjonell programkode. All utvikling skjer i et pek-og-klikk-grensesnitt.

Innlegg av: Tor Lahlum, Partner i A-2

Men er dette bare gammelt nytt i ny innpakning?

Det kommer helt an på hva behovet ditt er, og hvilken kompetanse du har. Og verden står ikke helt stille! Innenfor Low-Code/No-Code er det noen viktige trender som møtes og som fort kan gi helt nye anvandelser.

Når du kan få skylagring, integrasjonsplattform, høynivå utviklingsverktøy og et stort utvalg mal-applikasjoner til godt under 100 000 kr i året, kan det så avgjort åpne nye muligheter. Du bør absolutt se nærmere på Low-code/No-code hvis organisasjonen generelt har god IT-kompetanse, eller har en flora av Excel-ark som er vanskelig å holde kontroll på, eller du prøver å automatisere prosesser som nå støttes av mange ulike systemløsninger.

Hva kan A-2 hjelpe med?

Dersom du har spørsmål om Low-Code/No-Code og hva dette er og når du bør vurder å bruke det, så kontakt A-2 Norge AS ved partner Tor Lahlum.

Tor har vært ansatt i A-2 siden 2007, og han har vært partner siden 2011. Før Tor begynte i A-2 var han daglig leder i Telenor Infomedica og senere ansvarlig innenfor helseområdet i EDB og Tieto. Han har ellers atten års erfaring fra Accenture og erfaring fra Norsk Data. Tor er ansvarlig for helseområdet i A-2.

Tor Lahlum har lang erfaring som konsulent, samt over ti års internasjonal ledererfaring. Tors kompetanseområder er prosjekt- og porteføljestyring, virksomhetsstyring og kvalitetsarbeid, strategi- og organisasjonsutvikling, anskaffelser og programvareutvikling, samt helsesektoren og statlig forvaltning.