Hans Nielsen Hauge har skrevet en lærebok om e-helse, Den digitale helsetjenesten, som vi anbefaler alle som er interessert i helse- og omsorgstjenesten å lese.

A-2 har samarbeidet med Hans Nielsen Hauge i mange år og har også hatt gleden av å gi noen innspill til denne boken.

Boken gir en grundig innføring i e-helsens historie, og hva som er utfordringene i dag og mulighetene i morgen.

For mange ledere vil boken fremstå som en IT-bok, men forfatteren er altså lege og spesialist i nevrokirurgi, og boken er skrevet ut fra et perspektiv om at begrepet e-helse om 5 – 10 år vil ha mistet sin aktualitet. Ikke fordi informasjonsteknologi forsvinner på noen måte, men fordi den vil være en selvfølgelig del av helse- og omsorgstjenesten, og at man derfor ikke vil trenge noen egen betegnelse.

Særlig for ledere i helse- og omsorgstjenesten er det viktig å forstå at «helse og e-helse ikke er to forskjellige ting», og at kunnskap om hvordan digitalisering vil forandre helse- og omsorgstjenesten er en forutsetning for deres lederskap.

En oppfordring til ledere i helse- og omsorgstjenesten

A-2 har mange års erfaring med rådgivning til helse- og omsorgstjenesten i forbindelse med digitalisering og endringsledelse. Vi er derfor godt kjent med hvilke utfordringer og muligheter sektorens ledere står ovenfor. Derfor vil vi særlig oppfordre ledere i helse- og omsorgstjenesten om å lese boken til Hans Nielsen Hauge, og samtidig reflektere over hvordan man kan oppnå forbedret kvalitet og pasientsikkerhet i helse- og omsorgstjenesten i takt med innbyggernes økte forventninger.

Boken er tilgjengelig i flere nettbutikker. Du kan for eksempel kjøpe boken her: www.gyldendal.no

Facebooklinkedininstagrammail

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.