Digitaliseringskonferansen 2019 ble gjennomført 11.-12. juni. Dette er en årlig møteplass over 2 dager for alle som er opptatt av digitalisering i offentlig sektor. Her møtes 1200 deltakere hvor ca. 40% er ledere for å dele erfaring og lytte til spennende foredrag.

På konferansen stilte konsulenter fra A-2 med tung erfaring innen omstilling og endringsledelse, organisasjonsutvikling, virksomhets- og løsningsarkitektur, analyser og gevinstrealisering samt offentlige anskaffelser og prosjektgjennomføring for å kunne delta i diskusjonene mellom foredragene.

Fra venstre: Tor Gunnar Saakvitne, Oddrun Lyslo og Eirik Y. Øra.

Hvordan lykkes med digitalisering og skape verdi gjennom deling av data?

Vi spurte deltakerne hva de mente var viktigst for en vellykket digitaliseringsprosess. De sendte inn sine svar til en ordsky.

Ordskyen etter to dager på Digitaliseringskonferansen 2019

Samarbeid, Kultur og Endringsledelse framkommer som de viktigste faktorene for å lykkes med digitaliseringen.

Dette bekrefter at digitalisering, slik det blir presentert i regjeringens nye digitaliseringsstrategi, innebærer gjennomgripende endringer som krever både ny kompetanse, nye arbeidsmåter og nye holdninger – i virksomhetene og som individer. På ACMP frokostmøtet hos A-2 den 6.juni var temaet kultur og endringsledelse. Endringsprosessen må forstås i sammenheng med digitaliseringen og ut fra virksomhetens kultur. Samarbeid oppnås kun hvis alle involverte har samme forståelse og er villige til å trekke i samme retning

En vellykket endringsprosess krever styring og struktur

For å lykkes med digitalisering trengs en helhetlig og bevisst endringsprosess. For å kunne styre endringsprosessen må du ha kontroll på følgende:

  • Hva består endringen i, hvem blir berørt, og hvordan?
  • Hvor moden er organisasjonen for å gjennomføre endringer?
  • Hva skal til av kommunikasjon, kompetansebygging, styring og kapasitet for å lykkes?

Uten tilstrekkelig engasjement, forankring og ressurser på rett nivå i organisasjonen, oppnås ikke de ønskede resultatene. Endringsprosessen må planlegges, styres og følges opp på linje med andre initiativ og prosjekter. ACMP er et rammeverk som sikrer en helhetlig tilnærming og bygger organisatorisk eierskap til hvorfor, hva og hvordan lykkes med endringen. Alle endringsprosesser er forskjellige, og planlegging, styring og virkemidler må tilpasses størrelse, omfang og tidligere erfaringer.

Vi hjelper deg å lykkes med digitaliseringen

I A-2 er vi over 50 konsulenter som har vært med på å gjennomføre store, komplekse digitaliseringsprosjekter. Vi har både ledet, rådgitt, kvalitetssikret og vært prosjektdeltakere i et bredt utvalg av prosjekter. Hvis dere trenger råd, vil dere få de av erfarne konsulenter som også kan hjelpe til med gjennomføringen.

Samfunnsutviklingen og nye teknologiske muligheter stiller stadig nye krav til utvikling og omstilling av virksomhetene i både offentlig og privat sektor. A-2 har kompetansen og erfaringen til å hjelpe din virksomhet med å skape verdi gjennom digitalisering og ved deling av data.

Du har utfordringen – sammen finner vi løsningen!

Send inn en forespørsel her, så vil vi ta kontakt med deg.

Facebooklinkedininstagrammail

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.