I oktober 2017 vant vi, i samarbeid med Comte Bureau, en rammeavtale med Lørenskog kommune innenfor tjenestedesign på området digitaliserings- og innovasjonsprosjekter.

Lørenskog kommune har etablert en digitaliseringsstrategi med fem uttalte satsningsområder. Vi skal bidra til at Lørenskog kommune får den bistand og kompetanse de trenger for å gjennomføre strategien og nå sine mål.

Brukerorientert saksflyt og dialog
Her ønsker Lørenskog kommune å bedre både den interne informasjonsstrømmen og gi innbyggere og næringsliv bedre digitale tjenester ved å be om informasjon kun en gang, gi tilgang til informasjon/saker på nett og gi helhetlige tjenester på tvers av sektorer. Dette krever standardisering, konsolidering og integrasjoner mellom ulike fagsystemer. Det vil også kreve endringer i arbeidsprosesser ute i de enkelte enhetene.

Lørenskogs digitale grunnmur
Etablering av en digital grunnmur som er i tråd med behovene. Med digital grunnmur menes infrastruktur som nettverk, tilgangsstyring, klienter og server/lagring. Kommunen har i dag en multisourcingmodell og skal etablere en sourcingstrategi i nær framtid.

Digitale ferdigheter – vekt på barn og unge
Innbyggerne og ansatte i kommunen må rustes for å møte det digitale samfunnet. Her ligger også satsninger på IKT i skolen som skal gi elevene digitale ferdigheter samt tilby læring via digitale metoder.

Velferdsteknologi
For å møte utfordringene innen helse og omsorg tas velferdsteknologi i bruk i alle landets kommuner. Lørenskog kommune har gjennomført flere piloter, og skal nå innføre velferdsteknologi i større skala.

Grønne løsninger
I dette satsningsområdet ligger eksempelvis løsninger som styrer lys og varme i bygg, og sensorer som detekterer avvik i driften av bygg, vann og avløp.

I tillegg jobbes det også med bedre IKT-støtte for ledelse og styring av kommunen

-Vi er stolte over å ha vunnet denne avtalen som gjør at vi kan fortsette vår satsning innenfor digitalisering av offentlig sektor. Vi gleder oss til å jobbe sammen med Lørenskog kommune.

Yngve Holte Olsen
Partner i A-2 og Markedsansvarlig offentlig sektor.

 

Klikk her for å lese om tjenestene vi tilbyr.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.