A-2 representert på Helsekonferansen DN Helsetech med Seniorkonsulent Hans Theting og Seniorrådgiver Tor Lahlum.

Konsulentene fra A-2 var meget fornøyd med alle samtalene og tar med seg gode tips tilbake til kunder og kolleger.

En spennende dag med mange gode innspill fra deltagerne. Det var også et sterkt program med interessante innlegg og diskusjoner.
Sier Hans Theting, Seniorkonsulent i A-2

Vi spurte deltakerne på konferansen

Hva mener du er viktigst for å lykkes med digitalisering av Helse- og omsorgssektoren?

Deltakerne sendte inn ord via sin mobil til en digital ordsky. Over kan du se alle punktene som ble diskutert. Topp fire ble:

  1. Standardisering
  2. Samhandling
  3. Kommunikasjon
  4. Brukeropplevelse

Forventninger VS faktiske forhold

Kompleksiteten innen e-helse var naturligvis et tema. Det er langt mellom forventninger til IT-løsninger og de faktiske forhold i helsesektoren. Kommunikasjon og samhandling var to av de fire ordene som ble nevnt mest.

Debatten rundt personvern vs. pasientsikkerhet viser at administrasjon/ledelsen må bli flinkere til å kommunisere hvordan regelverket skal tolkes, hva som skal prioriteres i akutte situasjoner og hvem som har ansvaret for å ta beslutningene. Hvordan man kan løse kortsiktige utfordringer innen IT i helsesektoren samtidig som man sikrer at midlertidige løsninger ikke hindre det langsiktige målbildet.

Kommunikasjon mot interessenter for å kartlegge behov, forankre målsetninger og skape oppslutning rundt forventede gevinster vil også være sentralt for å lykkes i arbeidet videre. Helsepersonell opplever en for stor avstand til administrativ ledelse som tar beslutninger på vegne av dem.

Stor skepsis overfor private aktører

Større rom for privat-offentlig samarbeid og utvikling av løsninger og tjenester ble også nevnt. Flere som holdt innlegg opplevde at det regjerte en skepsis overfor private aktører i helsenæringen. I denne sammenheng vil det være viktig å gjøre grundige vurderinger om formål og effekt av samarbeid og tjenesteutsetting.

 

 

Les også:

Videokonsultasjon for fastleger og pasienter

Rapport finner en samfunnsøkonomisk gevinst på 534 millioner over en tiårsperiode ved å forbedre digital pasientkommunikasjon ved bruk av e-konsultasjon. Rapporten har forslag til endringer i fastlegeforskriften og tilskudd.

Facebooklinkedininstagrammail

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.