8. desember kommer vi til Publicworld, en heldagskonferanse i regi av Computerworld Norge – cw.no. med temaet: Offentlig sektor gjennom nye stormer.

Henning Denstad fra A-2, vil fortelle om den eksterne evalueringen av automatisert saksbehandling hos UDI. Rapporten ble publisert 21.11.2022.

Det er ikke rom for å gjøre feil når tildeling av et statsborgerskap skal automatiseres. Hvor godt har UDI lykkes med å få dette til?

De har en strategi om å automatisere deler av sin saksbehandling, og har både automatisert prosessen for tildeling av norsk statsborgerskap, og prosessen med kollektiv beskyttelse av flyktninger fra Ukraina. Vårt oppdrag gikk ut på å undersøke i hvilken grad UDI har jobbet med automatisering på en hensiktsmessig måte.

Vi har gjort funn, vurderinger og anbefalinger knyttet til målsettinger, lønnsomhet, samarbeid, bruk av smidige team, og kvalitet på teknisk løsning. Mange av våre funn hos UDI peker på forhold vi har sett i prosjekter hos andre virksomheter, og det gjør at flere kan lære av de utfordringene som UDI har møtt i sitt prosjekt- og teamarbeid.

Meld deg på her: https://event.cw.no/publicworld2022/paamelding

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.